HILTAN
Hıltan Otu - Diş Otu Tohumu - Ammi Visnagal
Hıltan Tohumu Diğer İsimleri
Diş otu tohumu, yalancı diş otu.
Hıltan Tohumu Bileşimi
Reçine, acı madde, sabit yağ, visnagin, meladinin, kellin maddelerini taşımaktadır. Zehirli bitkidir.
Kramp çözücü: Hıltan tohumu balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
- İdrar sökücü: Hıltan tohumu papatya gibi bitkilerle kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Spazm sökücü: Hıltan tohumu balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
- Kan dolaşımı: Hıltan tohumu balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
- Böbrek kumları: Hıltan tohumu balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
- Vücuda kuvvet verir: Hıltan tohumu incir, ceviz, keçi boynuzu ile öğütülüp balla macun yapılıp yenmeye devam edilirse vücuda kuvvet verir.
– Hıltan Mide bulantısı ve baş dönmesi yapabilir. Diş Otu, Karaman Kimyonu, Kılır, Kürdan Otu İçindekiler:Visnagin, Visnadin, Kellin
Hararet giderici: Hıyar berdi gıdalardan olduğu için hararet giderir. Bu amaçla cacık yenir.
- Sarılık: Sarı hıyar rendelenip balla tatlandırılarak yenmeye devam edilir.
- Cilt bakımı: Hıyarın sütü ile cilt temizlenir.
- Güneş lekeleri: Hıyarın sütü ile güneş ve hamilelik lekeleri sık sık pansuman yapılır.
- Hazım kolaylaştırıcı: Hıyar yemek hazmı kolaylaştırır.
- Şeker düşürücü: Hıyar yemek şekeri düşürür.
- Mide iltihapları: Hıyar yemeye devam etmek mide ve bağırsaklardaki çıbanları iyileştirir.
- Yatıştırıcı: Hıyar yemeye devam etmek sinirleri teskin eder.
- Mesane yolları: Hıyar yemeye devam etmek mesane yollarını temizler.
- Solucan ve kurtlar: Hıyar tohumları ezilip kaynatılır.Sabahleyin 1′er su bardağı içilir, 1 saat yemek yenmez.
- Bronşit: Hıyar tohumları ezilip kaynatılır, balla tatlandırılarak içilmeye ve gargaraya devam edilir.
- Anjin: Hıyar tohumları ezilip kaynatılır, balla tatlandırılarak içilmeye ve gargaraya devam edilir.
- Balgam söktürücü: Hıyar, bal ile yenmeye devam edilir.
Kum ve taş düşürücü: Hıyar şembe kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Yara ve çıban: Hıyar şembe kaynatılıp pansuman yapılır.
Göz ağrısı: Hıyar şembe kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
Mide ve bağırsak temizleyici: Hıyar şembe kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
– Hıyar Normalde herhangi bir yan tesiri yoktur. Salatalık olarak da bilinir. Berdi (soğuk) gıdalardan olduğu için hurma veya balla yenmesi daha isabetli olur. zayiflamamarket.com Hormonsuz sarı hıyar karaciğerin dostu, sarılığın ilacıdır. Susadıkça cacık yiyin, hıyar yiyin İçindekiler:Yağ, Azotlu bileşikler, Karbonhidratlar, B-C vitamini
http://www.zayiflamamarket.com/2010/11/hiltan/